evcilkedi

evcilkedi mutfakta..... evcilkedi seyahatte.... evcilkedi heryerde...


Balkabaklı Börek


Bu böreği bayram öncesi Ankara'ya gittiğimde yaptım. Diğer tatlılardan elimde kalan bir miktar hazır baklava yufkasını kullandım ama aslında normal tuzlu yufka ile de yaptığımız oluyor ve tadı her halükarda lezzetli. Rumeliye özgü tatlı böreklerden biri balkabağı böreği. İçinde irice rendelenmiş kestane kabağı, arzunuza kalmış miktarda toz şeker, bolca tarçın ve yine irice çekilmiş ceviz var. Kabağın salacağı suyu emmesi amacıyla iç malzemelerine 2-3 çorba kaşığı irmik de ekleyebilirsiniz. Ben irmik yokluğunda pirinç unu kullandım. Netice gayet güzel oldu, zaten çok miktarda su salmıyor balkabağı. Burada bu böreği aynı malzemelerle ama irmik yerine kırık pirinç ilavesi ile yapıyorlar. Yağladığınız yufkalara iç malzemesini bolca yayıp rulo halinde tepsiye koymanız yeterli. Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık yarım saatte hazır oluyor. Oda sıcaklığına geldiğinde servis edilmesi daha uygun. Afiyet olsun!

11 Responses to “Balkabaklı Börek”

  1. # Anonymous Adsız

    Sevgili Tulin,
    Benim cok sevdigim bir borektir kabakli borek. Ama esim Antakya'li ve ona tatli borek yedirmek olanaksiz onun icin yapamiyorum.
    Senin tarifinden farkli olarak biz kabak+seker+karabiber ile ic malzemesini hazirliyoruz. Karabiber farkli bir lezzet veriyor. Senin tarifinde cok hosuna gitti. Cumartesi annem ve babam ziyaretimize geliyorlar (Ikisi de Rumeli kokenlidir). Onlar burada iken mutlaka deneyecegim. Ellerine saglik.  

  2. # Anonymous Adsız

    Ooo Tülin, bu bizim en sevdigimiz börektir. Yani bütün börekler güzeldir de, bu böregin yeri bambaskadir. Senay'in önerdigi karabiberi baska arkadaslar da tavsiye etmislerdi, cok güzel oluyormus. Ellerine saglik arkadasim.  

  3. # Blogger munevver

    Tülin,inanmıyacaksın,akşam bu böreği yapmayı planladım.(Bu gün pazardan kabak alıp).Sabah baktım.Kabaklı börek yapmış Tülin...
    Ellerine sağlık.
    Şenay ve Mine de demiş,biz de biraz karabiber koyuyoruz.Ama bu böreği pek bilen yok.Biz Rumeliler dışında.Ne iyi olmuş yayınlaman.
    Sevgiyle öpüyorum...  

  4. # Blogger evcilkedi

    Teşekkür ederim arkadaşlar, karabiber konusunda bilgi verdiğiniz için de sağolun. Bizimkiler koymazlar ama ben yeni tatlara açığım ve deneyeceğim. Bu böreğin yeri gerçekten başka, umarım daha fazla tanınıp sevilmesinde bir katkımız olur. Selamlar  

  5. # Blogger Hanife

    KAbakli tarifler boy boy sitelerde, ama en ilginci bu galiba Tulin'cigim.
    Ben gecen sene gozleme yapmistim, ama seker falan eklemeden, azcik tavada oldurup koymustum yufka hamurlarin icine. Esim sevmemisti ama ben begenmistim. Bu tarif cok degisik, hele karabiberli oneriler de gelmis, denemek gerek..
    ellerine saglik.  

  6. # Blogger evcilkedi

    Hanifeciğim, beğenmene sevindim. Bu börekte ceviz de olduğu için kabak öyle yumuşayıp püre gibi olmuyor. Yerken biraz ağızda hissedilmesini seviyorum ben de. Ama gözleme de çok iyi ve pratik bir fikir. Aynı malzemeler gözleme içi olarak kullanılıp tavada da pişirilebilir. Sağol bilgilendirdiğin için. Sevgiler..  

  7. # Blogger Safran

    Hiç tatmadığım bir börek çeşiti, ama çok merak ettim, resimdeki börekler beni ye diyor gerçi :) Ellerine sağlık, sevgiler...  

  8. # Anonymous Adsız

    Kayınvalidem çok güzel yapar bu böreği ellerine sağlık nefis görünüyor Ebru  

  9. # Blogger evcilkedi

    Hoşgeldin Safran, teşekkürler yorumun için. Denersen pişman olmayacağın konusunda garanti verebilirim sana:-) Selamlar

    Merhaba Ebru, teşekkür ederim sana da. Ne kadar güzel lezzetlerimiz var değil mi?  

  10. # Blogger Schatz Insel

    MERHABA ADASIM
    BENIM ADIMDA TÜLIN BLOGUNUZU COK BEGENDIM TARIFLER SÜPER ELLERINIZE SAGLIK ISVICREDEN KUCAK DOLUSU SEVGILER  

  11. # Blogger evcilkedi

    Merhaba Tulin, blogumu begenmene cok sevindim. Senin de takilarin gercekten cok goz alici. Isvicre benim cok sevdigim bir yer. Ziyaretin icin cok tesekkurler  

Yorum Gönder


  evcilkedi







© 2006 <$Bloevcilkedi| Blogger Templates by GeckoandFly.
No part of the content or the blog may be reproduced without permission.