evcilkedi

evcilkedi mutfakta..... evcilkedi seyahatte.... evcilkedi heryerde...


Fırında Rulo Balık


Hepinize yeniden merhaba! Uzun süredir yeni tarif yazamadığım gibi, mutfakta da yeni reçeteler deneyemedim. Ama geçen süreyi boşa geçirdim sayılmaz. En azından sayfanın genel görünüşünü değiştirmeyi becerdim. Benim gibi html bilgisi kırıntı kadar olan biri için fena sayılmaz sanırım:-) Bir daha bu kadar uzun ayrı kalmamayı dileyerek tarife geçeyim...

Oldukça basit ve hafif bir yemek fırında rulo balık. Ben beyaz peynir+dereotu karışımı kullandım ama istediğiniz iç malzemesi ile hazırlayabilirsiniz bu yemeği. Tek temel malzeme beyaz etli balık filetoları. Dil balığı kullandım ama mezgitle çok daha lezzetli olacağından eminim. Aşağıdaki resimde gördüğünüz 3 filetodan, 3 kişiyi doyuracak kadar dilim çıktı. İç kısmının tamamen pişebilmesi için ruloyu daha kalın sarmamanızı öneririm. Eğer daha fazla kişiye servis yapılacaksa, üçer filetoluk iki rulo hazırlanabilir; veya filetolar yanyana dizilip rulonun boyu uzatılabilir. Ek yerleri pişince belli olmuyor.

Öncelikle tezgahınıza büyükçe bir parça yağlı kağıt serin. Eğer filetoları göğüs kısımları kalınca ise, keskin bir bıçakla enlemesine keserek kelebek gibi açın. Parçaları sağlı sollu yerleştirerek mümkün olduğunca düzgün bir dikdörtgen elde edin. Üzerine tuz-biber serpip arzu attiğiniz iç malzemesini ince bir tabaka halinde yayın. Ben ufalanmış beyaz peyniri, bolca dereotu ve yarım yumurta beyazı ile karıştırıp kullandım. Yumurta beyazı, peynir parçalarını bir arada tutup keserken dağılmalarını önlüyor. En üste patates soyucusu ile incecik dilimlediğim havuçları dizdim. Dilerseniz pirinçli veya sebzeli dolgu malzemeleri hazırlayabilirsiniz.

En üste biraz zeytinyağı gezdirip alt kenardan yavaşça sarmaya başlayın. Ne çok sıkı ne de çok gevşek sarın. Burası biraz dikkat istiyor ama inanın zor değil. İlk katlamadan sonra yağlı kağıdın da yardımıyla balığı kıvırarak ruloyu oluşturun. İşaret parmaklarınızla rulonun sağ ve sol uçlarına bastırır ve baş parmaklarınızla da yağlı kağıdı alttan desteklerseniz, kağıdı dışarıda tutarak ruloyu sarmak kolaylaşıyor. İşleminiz bittiğinde kağıdın iki ucunu kıvırıp rulonun altına katlayın. Yağlanmış bir borcama balığınızı yerleştirip üzerine yine az miktarda zeytinyağı gezdirin.


Önceden ısıttığınız 200 derecedeki fırında 25-30 dakika pişirin. Borcamı fırından aldıktan sonra 5 dakika bekletin. Yağlı kağıdın katlanmış uçlarından birini hafifçe çekip açın ve balık ruloyu dışarıya kaydırın. Kağıdı bıçakla üstten kesip ruloyu dışarı çıkarmak da mümkün. Dilimlemek için bir kesme tahtası ve tırtırlı, keskin bir bıçak kullanmanızı önereceğim. Borcamın içinde kesmeye çalışmayın, dilimler düzgün olmayabilir. Rulonuzu pilav veya fırınlanmış patates ve bol yeşil salata ile servis yapın. Üzerine soya sosunun yakıştığını da ilave edeyim. Afiyet olsun.

32 Responses to “Fırında Rulo Balık”

  1. # Blogger munevver

    Tülin, tekrar yazmaya başladığın için çok sevindim. Sayfa düzenin çok hoş olmuş.

    Rulo balık çok hoşuma gitti. Mutlaka yapmalıyım.

    Eline sağlık.

    Sevgiyle,
    Nane Limon  

  2. # Blogger FİGEN KARAVAŞ

    Tülin cim hosgeldin tekrar, özletmiştin kendini,yine cok guzel ve değişik bir tarifle geldin karsımıza:) Ellerine saglık canım.
    Umarım artık arayı fazla acmazsın.

    Sevgilerimle,
    Figen Karavas  

  3. # Blogger evcilkedi

    Sevgili Münevver ve Figen, güzel sözleriniz için çok teşekkürler. Tekrar görüştüğümüze ben de çok sevindim, yeni tariflerde buluşmak üzere:-)  

  4. # Blogger BETUL

    Oy oy,uzaktaki komsu donmus, ev tertiplenmis tazelenmis, acik pencerelerden mis gibi kokular yukselmis.
    Aman da komsum ne iyi etmis, hosgelmis safalar getirmis :)  

  5. # Blogger evcilkedi

    Merhaba Betül! Sevgili dostlar tarafından karşılanmak ne güzel, keşke gerçek hayatta da komşu olabilseydik:-) Selamlar,sevgiler  

  6. # Anonymous Adsız

    merhabalar,
    sayfanizi ilk kesfetigimde cok beyenmistim, ama ne yazik ki kisa bir zaman sonra yazmayi birakmistiniz, inanin cok üzülmüstüm...
    bir bir göza atayim dedim ve...yeni sayfa...yeni yazi...yeni tarif...hayirli ugurlu olsun yeni sayfa düzeniniz...tarifinz yine herzamki gibi...mükenmel...basarilarinizin devamini dilerim...sevgi ve saygilarimla...öptüm  

  7. # Blogger evcilkedi

    Merhaba Ayşen, sayfa düzenini beğenmenize sevindim; ayrıca iltifatlarınız için de çok teşekkür ederim. Ailece zor bir dönemden geçtiğimiz için uzun süre yazamamıştım. Zorluk bitmiş değil, ama hayat devam ediyor. Ziyaretiniz için teşekkürler  

  8. # Blogger tata

    Tülin'cigim, ne iyi ettin de geldin, tekrar bulustuk. Sayfa düzenin de cok hos olmus. Hele baliklar daha da hos. Sunumu da cok güzel, ellerine saglik!
    Sevgiler  

  9. # Blogger DAMLA

    Tülin'cim,
    ben de epey ara verdikten sonra geri dönmüştüm. Senin sayfana da ara ara girip kontrol ediyordum kedimiz ne zaman geri dönecek diye...
    Hoşgeldin!...
    Haaa... rulo balık hiç fena fikir değil, hemen denenecek. Hele ki kılçıksız falan, Bartu'nun en sevdiğinden olur...  

  10. # Anonymous Adsız

    nefisssss bir tarif...

    Ellerinize sağlık. Mutlaka deneyeceğim. deniz ürünlerini farklı yöntemlerle pişirmeye bayılıyorum..

    sıcacık sevgiler..

    Bu sırada sayfanıza yeni yazı eklediğinizde yazınızın başlığını sayfamdaki blog manşete eklerseniz diğer blogcu dostlarda sizin yazı eklediğinizden haberdar olacaklardır. Sizi blog manşetde görmek beni sevindirecek.

    www.misssgibi.com  

  11. # Blogger Defne

    Tülin, hoşgeldin tekrar. Ne de güzel bir tarifle gelmişsin. Ellerine sağlık!
    Sevgilerimle.  

  12. # Blogger evcilkedi

    Sevgili Tata, Damla, Zerrin ve Defne çok teşekkür ediyorum ziyaretiniz için. Yeniden aranızda olmak gerçekten güzel. Yeni tariflerle buluşmayı diliyorum.
    Zerrin, önerin için teşekkürler, ilgileneceğim:-)  

  13. # Blogger kuzine

    Yeniden yazmanıza çok sevindim, yine arşivinizden bir tarif almak için görüntülediğimde, yanlışlıkla başka blogda olduğumu sandım :)
    Bloğun yeni yüzü güzel olmuş, tarifleri, sabırsızlıkla bekliyorum.  

  14. # Blogger evcilkedi

    Teşekkürler Kuzine, ziyaretiniz beni sevindirdi:-)  

  15. # Blogger Tijen

    Çok özlemiştik sesini Tülin'ciğim. Bir daha bu kadar uzatmazsın değil mi?  

  16. # Blogger evcilkedi

    Sağol sevgili Tijen. Uzatmak istemiyorum arayı ama yine neredeyse bir ay oldu yazmayalı. Yavaş yavaş uygun bir tempoya oturacak umarım:-)  

  17. # Blogger Berceste

    Yaşasınnnnnn Evcil Kedi'm gelmiş, hoşgelmiş. Gene güzel mamalar yapmış. Ellerine sağlık...  

  18. # Blogger evcilkedi

    Hoşgeldin Dilek, seni yeniden bu sayfada görmek çok güzel, teşekkür ederim:-)

    Sizin de bayramınız kutlu olsun Yaren, teşekkürler  

  19. # Blogger Disalce

    canım sayfan çok güzel olmuş....

    ve balık nefis görünüyor....

    özellikle yanındaki içli pilav...soğan kullanmıyorum ama soğansız düşününce canım istedi...

    ellerine sağlık...  

  20. # Blogger evcilkedi

    Çok teşekkür ederim. Soğansız da olur elbette, neden olmasın? Selamlar  

  21. # Blogger Selen

    Tülincim dönmüşsün.... Süper...
    2008’in mutluluk, sağlık, başarı, bol kazanç ve mis kokulu yemekler getirmesi dileğiyle. İyi yıllar...  

  22. # Blogger Yaren

    Rulo Balik bir harika görünüyor,ellerine saglik.Yapmak isterim cok hos olmus.IYi bir hafta sonu diliyorum.  

  23. # Blogger Yaren

    D A V E T I Y E

    Merhaba arkadaslar, bu gün saat 14.00 te Türkiye saati ile 15.00 te AYYA Bayan blogcular kahvesinin acilisi var.Tüm blogcu arkadaslari davet ediyoruz,buyursunlar.

    Aynur Yaren

    www.ayyachat.blogspot.com  

  24. # Anonymous Adsız

    hoşgeldin evcil ve becerikli kedi ellerine sağlık döktürmüşsün yine :)  

  25. # Blogger sevdamavisi

    Sevgili Tülin,
    Ankarada blogcular olarak buluşuyoruz. katılırsan çok sevinirim. sevgiler..

    ayrıntılar bloğumda  

  26. # Blogger munevver

    Tülin, bir göründün, sevindirdin bizi; ama sonra yine yoksun. İyisin değil mi? Güzel yazı ve tariflerini özledik yine.

    Selam ve sevgiler.

    Nane Limon  

  27. # Blogger evcilkedi

    Münevverciğim, uğrayıp hatırımı sorduğun için çok teşekkürler. En kısa sürede aranızda olmaya çalışacağım. İyiyim, merak etme:-) Sevgi ve selamlar  

  28. # Anonymous Adsız

    bence süper bir tarif olmuş eLLerinizé sağlık...  

  29. # Blogger papatyaninguncesi

    çok güzel görünüyor ellerinize sağlık bu tarifi mutlaka denicem  

  30. # Anonymous rumma

    Balıksevenler için ilginç ve güzel bir tarif..

    ellerinize sağlık ,sevgiler  

  31. # Anonymous Yemek

    Selam guzel bir fikir verdiniz hiç böyle denememiştim en kisa zamanda deneyimlerimi paylasacagim. Bal Serbet sonsuz tesekkurler..

    Kuzu Döner  

  32. # Anonymous resimli yemek tarifleri

    harika tarifler...  

Yorum Gönder


  evcilkedi







© 2006 <$Bloevcilkedi| Blogger Templates by GeckoandFly.
No part of the content or the blog may be reproduced without permission.